wtorek, 1 lipca 2014

Ziołowa pasta z bobu - pyszna!

Bób-doskonała białkowa alternatywa dla wegetarian. Zawiera także potężną ilość kwasu foliowego. Wzbogacony dodatkowo pestkami dyni (witamina E, witamina B1, witamina B2, witamina B6, witamina A, witamina C, oraz witamina D), oraz natką pietruszki (prowitamina A, witamina C i żelazo) i koperkiem (fosfor, wapń, żelazo, prowitaminę A, witaminy C, D, E, K, B1, B2, B6, B12, H) to prawdziwa bomba zdrowotna. Gorąco polecam. :-D




Składniki:

  • 0,5 kg ugotowanego bobu obranego ze skórki 
  • 1/2 szkl pestek dyni
  • 1/3 szkl oliwy z oliwek
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g sera rokpol
  • sól i pieprz do smaku
  1. Wszystkie składniki zmiksować blenderem ręcznym.
  2. Przełożyć do zamykanego pojemnika. 

2 komentarze:

Print