niedziela, 8 lutego 2015

Budyń jaglany



Składniki:
  • 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej (kaszę opłukać, wsypać na rozgrzana patelnię i podprażyć; gotować w proporcjach 2:1 i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, aż wchłonie cały płyn)
  • 2 małe banany
  • 1/2 szkl wiurków kokosowych
  • 6 daktyli
  • 2 gruszki
  1. Daktyle zalać przegotowaną, gorącą wodą, tak by je pokryła odstawić na noc.
  2. Szklankę wiórków dopełnić gorącą przegotowaną wodą, odstawić na noc.
  3. W blenderze zmiksować napęczniałe daktyle, wiórki, banany, oraz jeszcze ciepłą (niekoniecznie) kaszę.
  4. Gruszki obrać i gotować 10 min z dodatkiem niewielkiej ilości wody
  5. Budyń wlać do salaterek. Na środek nałożyć podgotowane gruszki.

1 komentarz:

Print