Składniki:
- 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej (kaszę opłukać, wsypać na rozgrzana patelnię i podprażyć; gotować w proporcjach 2:1 i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, aż wchłonie cały płyn)
- 2 małe banany
- 1/2 szkl wiurków kokosowych
- 6 daktyli
- 2 gruszki
- Daktyle zalać przegotowaną, gorącą wodą, tak by je pokryła odstawić na noc.
- Szklankę wiórków dopełnić gorącą przegotowaną wodą, odstawić na noc.
- W blenderze zmiksować napęczniałe daktyle, wiórki, banany, oraz jeszcze ciepłą (niekoniecznie) kaszę.
- Gruszki obrać i gotować 10 min z dodatkiem niewielkiej ilości wody
- Budyń wlać do salaterek. Na środek nałożyć podgotowane gruszki.
uwielbiam budynie jaglane i często je jem! :)
OdpowiedzUsuń