Składniki na 4 porcje:
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 1 duża cukinia
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- 2 kopiaste łyżki mascarpone
- 100 ml śmietanki 30%
- Sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki oleju
- 1 l wody
- Cebulę posiekać i podsmażyć na złoto na oleju.
- Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i smażyć ok 5 min.
- Pokroić cukinię.
- Szparagi umyć, obrać obieraczką, a zdrewniałe części odciąć. Posiekać w 1,5 cm kawałki.
- Do cebuli i ziemniaków dodać cukinie i szparagi, zalać wodą i gotować ok 1 godziny. do ostygnięcia
- Po tym czasie odstawić, żeby lekko ostygła. Dodać śmietankę, mascarpone i zmiksować.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz