Składniki:
- 1 paczka szpinaku baby
- 1 jajko
- 3 łyżki śmietany 18 %
- 1 kostka serka topionego
- 3 łyżki mąki
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- Szpinak umyj, podduś na patelni, a kiedy ostygną drobno posiekaj (można też najpierw posiekać, a później poddusić; jak kto woli).
- Serek topiony zmiksuj. Dodaj jajko, śmietanę, przeciśnięty ząbek czosnku, mąkę, sól i pieprz i ponownie zmiksuj.
- Masą zalej przygotowany szpinak. Wymieszaj.
- Smaż na patelni z dodatkiem tłuszczu.
- Podawaj np. z posolonym jogurtem greckim, sosem pomidorowym, paprykowym, lub grzybowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz