niedziela, 7 sierpnia 2016

Zupa owocowa

W lato lubię zupę owocową, a synek podziela moje uwielbienie dla niej. Gotowane wiśnie i śliwki w towarzystwie słodkich borówek smakują doskonale. Polecam!



Składniki:

  • 2 l wody
  • 1 kg wiśni
  • 10 śliwek
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • garść borówek (jeżeli mamy to także malin)
  • makaron razowy
  • jogurt grecki
  • cytryna do ozdoby
  1. Wiśnie i cząstki śliwek zalewamy wodą, dodajemy cukier waniliowy, cukier i gotujemy ok 20 min. 
  2. Podajemy najlepiej na zimno z makaronem razowym, kleksem jogurtu i świeżymi borówkami. Talerz ozdabiamy plastrem cytryny.
Smacznego!


2 komentarze:

  1. ja nigdy nie jadałam owocowych zup, pierwszą w życiu zjadłam dopiero pare lat temu ;) ale w tym roku zaczęłam je gotować, także powyższy przepis będzie dla mnie kolejną insiracją :)

    OdpowiedzUsuń

Print