niedziela, 7 listopada 2010

Mus jabłkowy z pastą z batatów

Pamiętam że kiedy byłam mała mama od czasu do czasu robiła mi tarte jabłka-same, albo z marchewką. Przepadałam za nimi! Postanowiłam więc sobie przypomnieć jak smakowały, wzbogacając je zakupioną niedawno pastą z batatów.



Składniki:

  • dwa duże jabłka
  • 100g pasty z batatów
  • dwie łyżki śmietany kremówki
  • sok z limonki
  • powidła z płatków róży
Obrane jabłka wraz z pastą z batatów i sokiem z limonki zetrzeć na mus w blenderze. Po jakimś czasie dodać śmietankę. Ułożyć w kieliszka, przekładając powidłami z płatków róży i gotowe. Deser jest całkiem smaczny. Może nie nadaje się na wystawne przyjęcia, ale na leniwą, niedzielną kolację jak najbardziej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print