wtorek, 2 lipca 2019

Budyń jaglany czekoladowy (najlepszy)

Odkąd więcej trenuję i muszę zwracać szczególną uwagę na ilość białka w mojej wegetariańskiej diecie, włączyłam białko serwatkowe, które poza pysznymi koktajlami idealnie wpasowuje się w węglowodanowo-białkowy posiłek potreningowy.  Od tego budyniu jaglanego jestem ostatnio uzależniona. Mogę go jeść codziennie w ilościach przekraczających ludzkie pojęcie. :-D




Składniki:
  • 1 szkl kaszy jaglanej (przelanej na sicie i sparzonej)
  • 4 szkl wody
  • 2 łyżki pasty kokosowej
  • 12 daktyli
  • 1/2 szkl mleka
  • 1 banan
  • 1 jabłko
  • 4 łyżki gorzkiego kakała (sypkiego)
  • 2 czubate łyżki masła orzechowego
  • 3 miarki białka serwatkowego (opcjonalnie)
  1. Kaszę gotować w 4 szkl wody z dodatkiem daktyli i pasty kokosowej ok 25 min (musi się rozgotować). Lekko przestudzić.
  2. Do dzbana blendera włożyć obrane cząstki 1 jabłka, 1 bnana, kakao, masło orzechowe, białko i mleko i przestudzoną kaszę.
  3. Zmiksować (aby był kremowy potrzebny będzie blender kielichowy o dużej mocy). Przelać do naczynek. Osobiście najbardziej lubię go jeść na zimno po schłodzeniu przez noc w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print