Składniki:
- 1 szkl kaszy jaglanej (przelanej na sicie i sparzonej)
- 4 szkl wody
- 2 łyżki pasty kokosowej
- 12 daktyli
- 1/2 szkl mleka
- 1 banan
- 1 jabłko
- 4 łyżki gorzkiego kakała (sypkiego)
- 2 czubate łyżki masła orzechowego
- 3 miarki białka serwatkowego (opcjonalnie)
- Kaszę gotować w 4 szkl wody z dodatkiem daktyli i pasty kokosowej ok 25 min (musi się rozgotować). Lekko przestudzić.
- Do dzbana blendera włożyć obrane cząstki 1 jabłka, 1 bnana, kakao, masło orzechowe, białko i mleko i przestudzoną kaszę.
- Zmiksować (aby był kremowy potrzebny będzie blender kielichowy o dużej mocy). Przelać do naczynek. Osobiście najbardziej lubię go jeść na zimno po schłodzeniu przez noc w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz