Składniki na 4 porcje:
- 2 dojrzałe mango obrane i zmiksowane
- 2 szkl soku pomarańczowego
- 3 jabłka pokrojone w niewielkie cząstki
- 1 szkl tapioki
- 1 łyżka brązowego cukru
- Do garnka przełożyć wszystkie składniki i pozostawić na ok 10 min.
- Stale mieszając gotować na niewielkim ogniu do momentu, aż tapioka stanie się przezroczysta (ok 15 minut).
- Podawać na ciepło lub na zimno.
Smacznego! :)
Zawsze chciałam zdobyć tapiokę, ale nie mogę nigdzie jej odnaleźć (dobra, przyznam się: czekam aż sama wpadnie mi w łapki). Kupujesz w internecie? Chciałam zajrzeć do sklepów w stylu "zdrowa żywność', ale jakoś nie miałam w nich szczęścia...
OdpowiedzUsuńA kisiel z mango? Uwielbiam! Wszystko co ma w sobie mango jest dla mnie pociągające :)
:-) Kupuję zwykle w eko-sklepach, chociaż ostatnio widziałam ją również w Delimie :-)
OdpowiedzUsuńMango to jeden z moich ulubionych owoców :-) Mniam!
uwielbiam smak mango
OdpowiedzUsuńmuszę kupić tapiokę - koniecznie
Na ile osób jest ten przepis?
OdpowiedzUsuńSpokojnie starcza na 6 niewielkich deserów, lub 4 dla łasuchów. :-)
Usuńile to może sie gotować?
OdpowiedzUsuńOk 15 minut. Zależy od wielkości ziarenek tapioki. :-)
Usuń