sobota, 11 grudnia 2010

Grzane wino- najlepsze grzane wino pod słońcem!



Zima bez grzanego wina jest jak łąka bez zapachów :) Co tu dużo gadać-na łące musi być kolorowo i pachnąco, a w mroźne i ciemne wieczory nic tak nie rozgrzewa jak kieliszek grzanego wina.

Składniki:

  • 0,5 litra czerwonego, półsłodkiego wina
  • 1 czubata łyżka syropu korzennego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta cynamonu
  • szczypta mielonego imbiru
  • 5 goździków
  • 3 ziarna kardamonu
  • 1 ziarno ziela angielskiego
  1. Wrzucić wszystko do garnka i podgrzewać do temperatury 60 stopni. 
  2. Delektować się ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print