Składniki:
- 1 opakowanie makaronu tagliatelle (u mnie z semoliny)
- 1/2 piersi kurczaka
- 1 marchewka
- 1 łodyga selera
- 1 cebula
- 3 pieczarki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyzki oliwy z oliwek
- 2 łyzki serka gratino
- 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
- 1/3 łyżeczki papryki słodkiej
- sól i pieprz do smaku
- Kurczaka umyć, pokroić drobno i wymieszać z pastą curry, papryką, solą i pieprzem.
- Marchewkę, selera, cebulę i pieczarki posiekać bardzo drobno, podsmażyć na maśle i oleju i dusić ok 7 min. W tym czasie nastawić wodę na makaron.
- Dodać kurczaka i posiekany drobno czosnek.
- Dusić jeszcze kilka minut.
- Sos podawać z makaronem ugotowanym al dente (wg.wskazań na opakowaniu), posypane serem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz