Składniki na 4 porcje:
- 1 mała cukinia
- 250 g pieczarek
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 1 puszka zielonego groszku
- 1/2 opakowania fety
- 1 pierś z kurczaka
- sok z 1 cytryny
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka musztardy
- kilka listków bazylii
- sól, pieprz, papryka słodka
- Cukinię i pieczarki pokroić w paski i zgrillować na patelni.
- Pomidorki przekroić na pół i również krótko zgrillować.
- Umytą i pokrojoną na 4 części pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem i papryką i także zgrillować.
- Cukinię, pieczarki i groszek wymieszać.
- Ułożyć na nie pokrojoną w poprzek pierś kurczaka.
- Na sałatkę pokruszyć fetę.
- Z soku z cytryny, ok 5 łyżek oliwy, musztardy, soli i pieprzu zrobić sos. Polać nim całość.
Smacznego!
Grillowane albo pieczone w piekarniku - takie lubię; a w lecie jeszcze na parze:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, pobuszuję u Ciebie:)
:) Ja teeeż :) Bez warzyw mój świat by nie był taki kolorowy i smakowity ;)
OdpowiedzUsuń