Składniki:
- 1 op. makaronu tagliatelle (u mnie z semoliny)
- 2 wędzone udka z kurczaka
- 1 pęto kiełbasy (u mnie jakaś wiejska-nie za tłusta)
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 125 ml białego wina wytrawnego (u mnie tokaj)
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki czerwonego curry
- tarty ser
- sól i pieprz do smaku
- Cebulkę i marchew pokroić drobno i podsmażać na patelni ok 5 min.
- Dodać kurczak, kiełbasę, wino i gotować na wolnym ogniu ok 10 min.
- Dodać pomidory, sok z cytryny i dusić jeszcze 10 min.
- W tym czasie ugotować makaron al dente.
- Podawać z tartym serem., no i w towarzystwie wina-przecież nie może się zmarnować ;)
Taki troche makaron po chlopsku :) Podoba mi sie!
OdpowiedzUsuńJaki Pan,taki kram ;)
UsuńMiałam okazję spróbować, pycha!!!
OdpowiedzUsuńPS. coś Ty babo narobiła z czcionką????? Toż tego nie da się przeczytać :>
No już już :) No ja tez lubię fristajlo i trochę poświrowałam z cznionką, ale już naprawione ;)
Usuń