Składniki na 1 porcję (dziś jem w samotności):
- 1 garść roszponki
- 1/2 wydłubanego łyżeczką grejpfruta
- 1 garść mieszanki kiełków (u mnie lucerna, rzodkiewka, soczewica, pszenica)
- 1 garść winogron
- 2 łyżki żurawiny suszonej
- 2 łyżki pestek dyni prażonych
- 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Umytą roszponkę wymieszać z kiełkami, ułożyć na nią grejpfruta, przekrojone na pół winogrona i żurawinę.
- Z pozostałego po wydrążaniu grejpfruta wycisnąć sok, dodać sok z cytryny, miód i wymieszać.
- Polać sosem sałatkę i posypać uprażonymi pestkami dyni.
Pychota! :)
Bardzo oryginalne połączenie. I fajnie wygląda.
OdpowiedzUsuń:) Dziękuję. Smakuje niesamowicie orzeźwiająco ;)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda i na pewno też pysznie smakuje :)
OdpowiedzUsuńO tak :) A przede wszystkim jest to bomba witaminowa :D
UsuńPorywam jedną porcję;)
OdpowiedzUsuńZ chęcią się podzielę ;)
UsuńSuper połączenie składników, na pewno orzeźwiająca, dodająca energii sałatka, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuń