Składniki:
- 250 g ricotty
- 100 g szpinaki
- 100 g pieczarek
- 2 szt cebuli
- 50 g suszonych pomidorów w oleju
- 10 g tartego parmezanu
- 2 ząbki czosnku (lub 1 czosnek w kostce)
- sól i pieprz do smak
- Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju z pomidorów. W tym czasie drobno posiekać pieczarki, szpinak, suszone pomidory i czosnek.
- Do cebuli dodać pieczarki i czosnek i podsmażać ok 5 min. Dodać szpinak smażyć ok 1 min. i zdjąć z ognia.
- Dodać posiekane suszone pomidory.
- Parmezan i ricottę wymieszać.
- Nakładać masę do metalowych obręczy wysmarowanych oliwą po 2 łyżki szpinaku i ricotty na zmianę.
- Wstawić torciki na noc do lodówki. Przed wyjęciem obkroić wokół nożem i dopiero wtedy ostrożnie zsunąć obręcz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz