Składniki:
- 1 filet z łososia
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki ketchupu
- sól i pieprz do smaku
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- Łososia myjemy, pozbawiamy skóry i kroimy na 2 części.
- Wszystkie składniki marynaty mieszamy i marynujemy w nich łososia ok 1 godz.(w lodowce)
- Na papier do pieczenia nakładamy pokrojoną w talarki cebulę, na niej układamy łososia, a na łososia wyciśnięty ząbek czosnku.
- Łososia zawijamy jak cukierek, zawiązując zwinięte końcówki papieru sznurkiem.
- Pieczemy w temp.180 st c ok 30 min.
- Podajemy z cytryną i gotowanymi na parze warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz