poniedziałek, 7 maja 2012

Sałatka z jajkiem i rzodkiewką

Pochwała prostoty :D



Składniki:

  • garść sałaty lodowej
  • 2 jajka na twardo
  • 4 duże rzodkiewki
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu light
  • sól i pieprz
  1. Sałatę porwać.
  2. Wymieszać z jajkiem utartym na tarce i pokrojona w plastry rzodkiewką.
  3. rozrobić w szklance majonez z jogurtem i przyprawami i wymieszać z sałatą, rzodkiewką i jajkiem.
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Tez tak czesto robie, idealna salatka do zabrania do pracy ;))

    OdpowiedzUsuń
  2. O tak :)Dodałam też eksperymentalnie kawałeczki pieczonego schabu i też pasuje :)

    OdpowiedzUsuń

Print