Składniki:
- 1 l bulionu drobiowego
- 1,5 passaty pomidorowej
- 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- 0,5 kg włoszczyzny drobno posiekanej (dla leniwców mrożonka)
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- garść posiekanych liści świeżej bazylii
- słodka papryka (duuużo), ostra papryka, chilli, zioła prowansalskie
- 1 op. tempehu wędzonego
- Woszczyznę ugotować w bulionie.
- Paprykę i cebulę drobno posiekać, czosnek rozgnieść. Cebulę podsmażyć na oliwie, po 4 min. dodać paprykę i smażyć kolejne 4 min.
- Do włoszczyzny dodać passatę, koncentrat pomidorowy, podsmażone warzywa i zioła.
- Gotować do miękkości warzyw, po czym doprawić do smaku.
- Podawać z pokrojonym w kostkę tempehem wędzonym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz