środa, 10 grudnia 2014

Zupa włoska

Pycha zupa. Podobna w smaku do leczo.



Składniki

  • 500 g żeberek
  • 300 g boczku
  • 1 włoszczyzna
  • przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie, pęczek pietruszki, 1 łyżka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, szczypta chilli)
  • 2 papryki
  • 4 pomidory
  • 1 cukinia
  • 2 cebule
  • 1 słoik passaty
  • 1 paczka kabanosów
  1. Gotujemy wywar na żeberkach, boczku i włoszczyźnie.
  2. Wyjmujemy włoszczyznę i mięsa. 
  3. Siekamy cebule i przesmażamy je na patelni.
  4. Pomidory, papryki i cukinie siekamy w kostkę.
  5. Wszystkie warzywa dodajemy do wywaru.
  6. Pod koniec gotowania, kiedy będą już miękkie, dodajemy posiekane kabanosy i słoik passaty.
  7. Siekamy drobno mięso z wywaru, ścieramy na tarce jedną marchewkę z wywaru i dodajemy do zupy.
  8. Zagotowujemy i oprawiamy do smaku.
  9. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print