Składniki
- 500 g żeberek
- 300 g boczku
- 1 włoszczyzna
- przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie, pęczek pietruszki, 1 łyżka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, szczypta chilli)
- 2 papryki
- 4 pomidory
- 1 cukinia
- 2 cebule
- 1 słoik passaty
- 1 paczka kabanosów
- Gotujemy wywar na żeberkach, boczku i włoszczyźnie.
- Wyjmujemy włoszczyznę i mięsa.
- Siekamy cebule i przesmażamy je na patelni.
- Pomidory, papryki i cukinie siekamy w kostkę.
- Wszystkie warzywa dodajemy do wywaru.
- Pod koniec gotowania, kiedy będą już miękkie, dodajemy posiekane kabanosy i słoik passaty.
- Siekamy drobno mięso z wywaru, ścieramy na tarce jedną marchewkę z wywaru i dodajemy do zupy.
- Zagotowujemy i oprawiamy do smaku.
- Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz