Składniki:
- 2 litry rosołu
- 1 duża cebula
- 1 por
- 1/2 kg ziemniaków
- 1/2 kg ugotowanej fasolki szparagowej
- 2 marchewki z rosołu
- 1/2 szkl śmietanki 30 %
- 2 serki topione po 100 g każdy (u mnie hochland śmietankowy)
- garść natki pietuszki
- Cebulę i pora posiekać drobno i przesmażyć na oleju.
- Dodać ziemniaki i smażyć jeszcze 5 min.
- Zalać rosołem i gotować do miękkości ziemniaków.
- Do miski włożyć serki, rozgnieść widelcem, zalać odrobiną zupy i mieszać do rozpuszczenia serków, dodając co jakiś czas trochę zupy. Drobne grudki można zostawić. Rozpuszczą się.
- Do zupy dodać rozpuszczone serki, śmietanę, pokrojoną w krążki marchewkę, posiekaną pietruszkę i fasolkę szparagową.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz