Dzieciaki mają frajdę w miksowaniu i składników,a uczestnicząc w procesie przygotowywania chętniej później sięgają po swoje dzieło.
Kulki podaję z sosem czosnkowym (ząbek czosnku,1 feta,1 jogury grecki),który tak bardzo wszyscy kochamy z surowymi marchewkami.
Składniki na ok 20 szt.:
- 1 brokuł
- 3 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 szkl panierki panko (można zastąpić pokruszonym chlebem,lub bułką tartą)
- 1 szkl sera parmezan
- Sól i pieprz do smaku
- Piekarnik nagrzać do 220 st.C.
- Brokuł umytyć i podzielony na cząstki wrzucić na wrzącą wodę i gotować 3 min.
- Wszystkie składniki zmiksować.
- Utoczyć kulki i piec na papierze do pieczenia 10-15 min(zależnie od wielkości).
Smacznego!
Super! koniecznie muszę wypróbować, w nieco zmodyfikowanej, weganskiej wersji :-)
OdpowiedzUsuń