Składniki:
- 1 pamelo
- 6 łyżek cukru o waniliowym aromacie
- 4 łyżeczki żelatyny
- 50 mlwody
- 50 ml śmietanki 36 %
- 50 ml mleka
- szczypta cynamonu
- Śmietankę, mleko, cynamon i 2 łyżki cukru podgrzewamy w rondelku.
- Kiedy zacznie wrzeć zdejmujemy z palnika
- 1 łyżeczkę żelatyny zalewamy łyżką ciepłej wody i odstawiamy do napęcznienia
- Dodajemy żelatynę do śmietanki i energicznie mieszamy przez minutę
- Wyłuskujemy pamelo i wkładamy je do blendera
- Dodajemy 4 łyżki cukru i miksujemy do uzyskania gładkiej masy
- Rozpuszczamy pozostałe 4 łyżki żelatyny w 50 ml ciepłej wody
- Dodajemy żelatynę do pamelo i miksujemy
- Przekładamy masę z pamelo do szklaneczek i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia
- Kiedy masa stężeje wylewamy na nią masę śmietankową i znów wstawiamy do lodówki.
- Wierzch posypujemy startym cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz