I znów szpinak! Czemu? Tak na prawdę są dwa powody.Pierwszy jest taki, że jest zdrowy-no w końcu jest zielony a wszystko co zielone jest dobre dla człowieka (szczególnie dolary, ale one niestety nie rosną na polach) ;) Drugi powód natomiast to jego cudowna struktura. Szpinak, bowiem ma grube liście i wolno więdnie, więc mogę sobie spokojnie wieczorem zrobić sałatkę do pracy na następny dzień.
Składniki:
- garść liści szpinaku
- garść tartego żółtego sera
- 1 jajko na twardo
- 4 pieczarki
- kilka sztuk suszonych pomidorów
- garść kiełków lucerny
- łyżka zalewy z pomidorów
- łyżka octu balsamicznego
- łyżka oliwy z oliwek
- Pieczarki umyć, pokroić każdą na 4 części i podsmażyć na oliwie
- Jajko pokroić na 4 części.
- Na talerzu ułożyć szpinak, kiełki, suszone pomidory, jajko, pieczarki i ser
- Łyżkę zalewy z pomidorów wymieszać z octem balsamicznym i zalać nimi sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz