wtorek, 15 marca 2011

Tofu z pomidorami


Tofu z pomidorami
źródło: „Atelier smaku.108 potraw kuchni wegetariańskiej” Jola Słoma, Mirek Trymbulak

Składniki:
  • 1 kostka tofu
  • 3 pomidory
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżeczka kminu mielonego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka utartego parmezanu
  • sól
  • 2 łyżki oleju
 
  1. Pokrojone w kostkę tofu smażymy przez kilka minut na oleju z dodatkiem curry.
  2. Polewamy sosem sojowym, chwilę mieszamy, dodajemy pokrojone pomidory i paprykę.
  3. Dorzucamy kminek, tymianek i sól.
  4. Smażymy aż pomidory zmiękną, od czasu do czasu mieszając.
  5. Na koniec posypujemy parmezanem. Ja akurat nie miałam, więc posypałam pietruszką żeby było bardziej kolorowo ;)



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print