Tofu z pomidorami
źródło: „Atelier smaku.108 potraw kuchni wegetariańskiej” Jola Słoma, Mirek Trymbulak
Składniki:
- 1 kostka tofu
- 3 pomidory
- 1 papryka czerwona
- 1 łyżeczka kminu mielonego
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka utartego parmezanu
- sól
- 2 łyżki oleju
- Pokrojone w kostkę tofu smażymy przez kilka minut na oleju z dodatkiem curry.
- Polewamy sosem sojowym, chwilę mieszamy, dodajemy pokrojone pomidory i paprykę.
- Dorzucamy kminek, tymianek i sól.
- Smażymy aż pomidory zmiękną, od czasu do czasu mieszając.
- Na koniec posypujemy parmezanem. Ja akurat nie miałam, więc posypałam pietruszką żeby było bardziej kolorowo ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz