Bardzo prosty, bardzo smaczny, lubiany przez wszystkich :) Zwykle robię go na jogurcie bałkańskim, lub grecki, ale tym razem wybrałam
jogurt z pełnego mleka i dzięki niemu dip zyskał bardzo przyjemną konsystencję. Jest łagodny, kremowy i delikatny. Polecam ;)
|
Dip ozdobiony czarnym pieprzem, pietruszką i papryczką chilli. |
składniki:
- 1 opakowanie gęstego jogurtu naturalnego
- 1 opakowanie fety (ja używam tej)
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i posypać solą.
- W miseczce rozgnieść fetę i wymieszać ją z jogurtem.
- Dodać czosnek, sól i pieprz.
Ozdobić podawać z pokrojonymi w słupki marchewkami i surowymi warzywami :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz