środa, 13 kwietnia 2011

Dip czosnkowy

Bardzo prosty, bardzo smaczny, lubiany przez wszystkich :)  Zwykle robię go na jogurcie bałkańskim, lub grecki, ale tym razem wybrałam jogurt z pełnego mleka i dzięki niemu dip zyskał bardzo przyjemną konsystencję. Jest łagodny, kremowy i delikatny. Polecam ;)

Dip ozdobiony czarnym pieprzem, pietruszką i papryczką chilli.


składniki:
  • 1 opakowanie gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 opakowanie fety (ja używam tej)
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  1. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i posypać solą.
  2. W miseczce rozgnieść fetę i wymieszać ją z jogurtem.
  3. Dodać czosnek, sól i pieprz.
Ozdobić podawać z pokrojonymi w słupki marchewkami i surowymi warzywami :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print