poniedziałek, 18 kwietnia 2011

Mango Lassi

Pierwszy raz mango lassi piłam w restauracji Dziki Ryż i nie mogłam uwierzyć w to, jak to się stało, że do tej pory go nie znałam?! Ten koktajl jest wyborny; słodki, kremowy, ma przepiękny kolor. Gorąco polecam! Dosyć długo szukałam później przepisu, na bazie którego bym uzyskała podobny smak. I udało się :) Oto i on! Szanowni Państwo, przedstawiam wam Mango Lassi! Gorące brawa!




składniki:
  • 2 szt. mango (bardzo dojrzałych)
  • 200 ml kremowego jogurtu naturalnego
  • 150 ml mleka
  • 1 czubata łyżka brązowego cukru
  • 1 szkl. kostek lodu
  1.  Miąższ mango wykroić i zmiksować z pozostałymi składnikami w blenderze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print