Dobrze jest mieć pod ręką opakowanie serka włoskiego, czy philadelphia, bo za ich pomocą w kilka minut można wyczarować uroczą przystawkę na spotkanie ze znajomymi, albo jako dodatek do porannych kanapek w leniwy sobotni poranek. Serkiem można nadziewać też papryki marynowane, grillowane, owijać go w grillowanego bakłażana, albo smarować grzanki. Jeżeli ktoś nie lubi czarnych oliwek może je zastąpić marynowanym czosnkiem, albo drobno posiekaną szalotką. Wariantów jest nieskończona ilość. Polecam. :)
Składniki:
- 1 słoik pieczonej papryki marynowanej w oliwie
- 1 op.serka typu włoskiego (ok.220 gr)
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- garść czarnych oliwek
- 1 ząbek czosnku
- garść ziół (u mnie pietruszka)
- sól i pierz do smaku
- Serek wymieszać z jogurtem.
- Dodać rozgnieciony ząbek czosnku i pokrojone drobno oliwki.
- Doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem.
- Nadziać papryki, posypać mieloną papryką i podawać na liściach rukoli.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz