czwartek, 7 lipca 2011

Nadziewana papryka

Dobrze jest mieć pod ręką opakowanie serka włoskiego, czy philadelphia, bo za ich pomocą w kilka minut można wyczarować uroczą przystawkę na spotkanie ze znajomymi, albo jako dodatek do porannych kanapek w leniwy sobotni poranek. Serkiem można nadziewać też papryki marynowane, grillowane, owijać go w grillowanego bakłażana, albo smarować grzanki. Jeżeli ktoś nie lubi czarnych oliwek może je zastąpić  marynowanym czosnkiem, albo drobno posiekaną szalotką. Wariantów jest nieskończona ilość. Polecam. :)



Składniki:
  • 1 słoik pieczonej papryki marynowanej w oliwie
  • 1 op.serka typu włoskiego (ok.220 gr)
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  •  garść czarnych oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • garść ziół (u mnie pietruszka)
  • sól i pierz do smaku
  1. Serek wymieszać z jogurtem.
  2. Dodać rozgnieciony ząbek czosnku i pokrojone drobno oliwki.
  3. Doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem.
  4. Nadziać papryki, posypać mieloną papryką i podawać na liściach rukoli.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print