Składniki:
- 2 jajka
- 1i 1/2 łyżki pesto
- 1 łyżeczka octu
- sól i pieprz do smaku
- 2 grube plastry sera żółtego
- 2 kabanosy
- kilka zielonych oliwek do ozdoby
- Żółty ser pokroić w słupki.
- Jajka rozbełtać z pesto, octem, solą i pieprzem.
- Rozgrzać patelnię bez tłuszczową i smażyć na niej omlet nie przewracając na drugą stronę.
- Kiedy wierzch się zetnie, zdjąć z ognia.
- Ułożyć z brzegu po dwóch przeciwległych stronach omleta kabanosy i żółty ser, po czym zwijać je do środka (tak by powstały dwa bliźniacze omlety).
- Przeciąć omlet na środku, by oddzielić dwa rulony.
- Rulony ułożyć na desce do krojenia i pokroić na niewielkie maki.
- Ozdobić zielona oliwką.
- Podawać z chrzanem i musztardą angielską.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz