Składniki na sos BBQ:
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli drobno pokrojona
- 500 ml soku pomidorowego, lub pulpy pomidorowej
- 1/4 szkl. octu winnego
- 1/4 szkl. melasy, lub cukru murcadavo
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżka sosu worcester
- 1 łyżka oliwy rozmarynowej
- 1/2 łyżeczki chilli
- 1/2 łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki kolendry
- gałązka świeżego rozmarynu
Składniki na tofu:
- 1 kostka tofu
- szczypta soli
- 1 łyżka oliwy
- Cebulę drobno pokroić, czosnek rozgnieść i podsmażyć je przez kilka minut na oliwie.
- Dodać resztę składników i gotować je przez 30 min od czasu do czasu mieszając.
- Kiedy sos zgęstnieje, zdjąć z ognia.
- Tofu wyjąć z opakowania i odsączać ok.10 min.
- Poktoić w kostkę i podsmażać na złoty kolor na oliwie.
- Do tofu dodać kilka łyżek sosu BBQ i podsmażać jeszcze kilka minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz