niedziela, 2 października 2011

Lawendowa kasza manna

Kasze wracają z wolna do moich łask. A wśród nich manna. Niestety nie ma nic wspolnego z manną z nieba, ale na dzień dzisiejszy musi wystarczyć. 
Dostałam od babci trochę lawendy, więc skrupulatnie obskubałam ją z pączków i połączyłam z kaszą w jakże uroczy duet. 



składniki:
  • 1 szkl mleka 0,5 %
  • 2 płaskie łyżki kaszy mannej
  • 1 łyżka pączków lawendy
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
  1. Mleko połączyc z pozostałymi zkładnikami i powoli podgrzewać na małym ogniu.
  2. Jak zacznie bulgotać, pogotować jeszcze minutę, poczym przełożyć do salaterek.
P.S. Jeżeli chcemy, żeby kasza była bardziej treściwa możemy dodać pełnotłuste mleko, łyżeczkę masła, śmietanki, czy serka mascarpone. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print