Cieciorka ze smażonym bakłażanem
BBC Good Food
Bardzo prosta i smaczna (przynajmniej dla tych którzy lubią cieciorkę i bakłażana) ;)
Sałatka:
- 1 mały bakłażan
- 1 puszka cieciorki
- ½ pęczka kolendry
- 1 czerwona cebula
- 2-3 łyżki oliwy
Dip:
- 1 łyżeczka papryki
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- Bakłażana bardzo cienko pokroić, obsypać solą i odstawić na ok 15 min.
- W tym czasie wymieszać wszystkie składniki dipu.
- Posiekać kolendrę.
- Posiekać cebulę.
- Wysypać odsączoną cieciorkę do miski, dodać do niej dip i kolendrę.
- Bakłażana opłukać pod zimną wodą, odsączy, odcisnąć i usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju razem z cebulą.
- Wystudzić i wymieszać z cieciorką.
- Podawać z chlebkami naan.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz