niedziela, 18 grudnia 2011

Kurczak z aromatem szałwii na makaronie marchwiowym

Wiem, wiem, uparcie magluję kurczaka z marchewką, ale daje nam ona tyle opcji, że nie mogę się oprzeć :) Pewnie zastanawiacie się kto dziś zjadł te wszystkie kurczaki... Otóż pies i zamrażalnik :D Damn! Co za debil gotuje po to żeby tego nie zjadać?!?!? Ja :D



Składniki na 4 porcje:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 łyżeczki suszonej szałwii
  • szczypta soli i pieprzu
  • 4 marchewki
  1. Kurczaka podzielić na 4 części.
  2. Natrzeć oliwą,szałwią, solą i pieprzem.
  3. Obsmażyć ok 1,5 min na patelni.
  4. Piec ok 20-25 min.w temp. 200 st.C.
  5. W tym czasie obrać marchewkę i pokroić ją w cienkie paski.
  6. Gotować ok 5 min. we wrzącej wodzie.
  7. Marchewkę ułożyć w gniazdo, położyć na niej pociętego kurczaka.
  8. Ozdobić kroplami gęstego octu balsamicznego i np.rukolą wymieszaną z czerwoną cebulą octem winnym i oliwą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print