Może połączenie ryby i pomidorów, to nie jest mój największy faworyt w kwestii ryb, ale z pewnością jest to smaczny, szybki i bardzo zdrowy obiad, więc polecam :)
Przepis zaczerpnięty z Lawendowego Domu"zima 2011" (u mnie pstrąg zamiast makreli) :)
Przepis zaczerpnięty z Lawendowego Domu"zima 2011" (u mnie pstrąg zamiast makreli) :)
Składniki:
- 2 filety pstrąga
- 500 gr pomidorków koktajlowych
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- ½ szkl czarnych oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju
- Rybę umyć, doprawić sola i pieprzem.
- Naczynie żaroodporne wysmarować olejem.
- Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, lub plasterki i wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
- Pomidorki przekroić na pół i wyłożyć na cebulę..
- Rybę wyłożyć do naczynia skórą do dołu, wyłożyć na nią oliwki i skropić sokiem z cytryny.
- Piec w temperaturze ok 190 st C 30-40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz