wtorek, 17 stycznia 2012

Shake dyniowy

Czy warto jeść dynię? Odpowiecie sobie sami na to pytanie po przeczytaniu tego artykułu, lub tego zestawienia (dla bardzo ciekawskich).
Ponieważ zawarta w dyni wit.A pomaga w przyswajaniu wit.B2 z premedytacją dodałam do niej całą szklanicę kefiru i sporą garść migdałów :) Enjoy :D



Składniki na 2 porcje:

  • 1 szkl. puree z dyni (dynia pieczona w 160 st.C ok 35min.-ja zawsze na jesień robię duże ilości puree i je mrożę)
  • 1 szkl. kefiru naturalnego
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 1 łyżka otrębów pszennych
  • 2 łyżki migdałów
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki miodu
  1. Puree z dyni wymieszać ze wszystkimi składnikami i odstawić do lodówki na noc, żeby napęczniały (dzięki temu shake będzie gładszy).
  2. Rano zmiksować w blenderze. Smacznego!
Kefir oczywiście można zastąpić maślanką, albo mlekiem sojowym, dodać żurawinę, albo inne ulubione bakalie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print