Ponieważ zawarta w dyni wit.A pomaga w przyswajaniu wit.B2 z premedytacją dodałam do niej całą szklanicę kefiru i sporą garść migdałów :) Enjoy :D
Składniki na 2 porcje:
- 1 szkl. puree z dyni (dynia pieczona w 160 st.C ok 35min.-ja zawsze na jesień robię duże ilości puree i je mrożę)
- 1 szkl. kefiru naturalnego
- 4 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 2 łyżki migdałów
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki miodu
- Puree z dyni wymieszać ze wszystkimi składnikami i odstawić do lodówki na noc, żeby napęczniały (dzięki temu shake będzie gładszy).
- Rano zmiksować w blenderze. Smacznego!
Kefir oczywiście można zastąpić maślanką, albo mlekiem sojowym, dodać żurawinę, albo inne ulubione bakalie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz