czwartek, 22 marca 2012

Brukselka z kurczakiem

Niektórzy brukselkę lubią, inni nie. Teraz mówię do tych co lubią, bo fanatyczką brukselki nie jestem i jak ktoś nie lubi to nie lubi i już-przekonywać nie będę. Jeżeli jednak ktoś luuuubi, to niech słucha. Brukselka uparowana (ok 10 min), ewentualnie jeszcze chwilę podsmażona na patelni, podana w towarzystwie suszonych pomidorów, które rozpalają jej ukryty potencjał, jak ogień drwa, to szach i mat! Polecam jeszcze parmezan. Istne cuudo :) Ekscytacji koniec, brukselki koniec (bom zjadła), pozostał jedynie w powietrzu nostalgiczny gaz upamiętniający jej bytność... ;)






Składniki:
  • 500 gr brukselki
  • 1/2 piersi z kurczaka
  • 1/2 szkl suszonych pomidorów
  • 1/2 szkl parmezanu
  • sól i pieprz do smaku
  1. Brukselkę uparować (ok 10 min)
  2. Kurczaka umyć, obtoczyć w dowolnych przyprawach, przesmażyć, dodać do brukselki.
  3. Dodać pomidory, parmezan i doprawić.
  4. Kunic :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print