Składniki:
- 400 gr makaronu razowego
- 1 szkl grzybów suszonych
- 1 szkl orzechów włoskich
- 1 szkl śmietany 9% (poprzednio robiłam z 30% i był lepszy-pozostawiam to Waszym sumieniom ;) )
- 2 łyżki masła
- 1 pierś z kurczaka
- sól i pieprz
- parmezan
- 1 szkl wody
- Grzyby namoczyć przez noc w szklance wody.
- Odcedzić-wodę zachować.
- Orzechy posiekać i uprażyć na patelni.
- Dodać masło, suszone grzyby, kilka łyżek wody z grzybów, sól i pieprz, oraz śmietankę.
- Dusić ok 10 min.
- W tym czasie ugotować makaron (ok 5 min.) i usmażyć kurczaka w ulubionych przyprawach (np. sól, pieprz, chilli i słodka papryka).
- Makaron i kurczaka wrzucić do sosu. Na talerzach posypać parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz