poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Makaron z szynką i śmietaną

Mniam mniam :) Mniam :) Translate google tłumaczy: "Bardzo dobre i szybkie danie. Na każdą okazję" ;)



Składniki:

  • 4 grube plastry szynki
  • 200 ml śmietanki 18 %
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 1/2 op. makaronu tagliatelle 
  • żółty ser
  1. Zagotować wodę na makaron i ugotować go al dente.
  2. Masło rozpuścić na patelni. Smażyć na nim szynkę przez ok 5 min.
  3. Dodać śmietankę i przyprawy i gotować na wolnym ogniu ok 2 min.
  4. Dodać do sosu makaron i delikatnie wymieszać.
  5. Podawać z żółtym serem ;D
Smacznego! :D

3 komentarze:

  1. Lubie takie szybkie, pozywne dania. Makaron jest dobry na kazda okazje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja tez :) To prawda :) Odpowiednio podany nawet na elegancki obiad pasuje ;)

    OdpowiedzUsuń

Print