poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Shake pomarańczowo-dyniowy z nutą bazylii

Wiedzieliście, że bazylia reguluje poziom cholesterolu, ułatwia trawienie białka i tłuszczu? A poza tym (moim zdaniem) genialnie komponuje się z pomarańczą i dynią, o czym już była mowa przy tym wpisie :D



Składniki:

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 1 szkl pulpy z dyni (zmiksowana pieczona dynia)
  • 1 banan
  • sok z 2 pomarańczy
  • garść listków bazylii (nie za dużo)
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
  1. Wszystko zmiksować :D
  2. Spożywać :D


2 komentarze:

  1. Chyba jeszcze nie robiłam dyniowego koktajlu, bardzo interesujący :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja kocham dynię na zabój w koktajlach i owsiance... We wszystkim :) Taka niepozorna, taka pulchna, mdła w samotności... Ale w towarzystwie innych smaków kwitnie :)

    OdpowiedzUsuń

Print