Składniki:
- 1 kg schabu
- 1,5 łyżeczki soli
- 3 łyżki tymianku
- 3 łyżki gorczycy
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- Schab natrzeć solą i ziołami, zawinąć w folię aluminiowa i wstawić do lodówki na dobę.
- Piekarnik nagrzać do 220 st.C.
- Włożyć mięso do worka do pieczenia i wstawić do piekarnika.
- Piec 15 min. w temp 220 st.C, po czym zmniejszyć temperaturę do 200st C i piec jeszcze 50 min.
Smacznego :)
masz rację! idealnie by się nadał na kanapki..
OdpowiedzUsuń:) Na kanapki, do sałatki, do obiadu :D No i bez konserwantów :D
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis jakiego od dawna szukałem. Po upieczeniu kroję go w bloki 2-3 cm i podaję do ugotowanych ziemniaczków oraz ćwikły z chrzanem z Pińczowa :) Bardzo dobry dodatek do świeżego chleba, schab smaruję musztardą delikatesową (kielecką). Rozpływa się w ustach. Polecam.
OdpowiedzUsuń