poniedziałek, 7 maja 2012

Schab z gorczycą

Po co kupować, jak można upiec :D



Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 3 łyżki tymianku 
  • 3 łyżki gorczycy
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  1. Schab natrzeć solą i ziołami, zawinąć w folię aluminiowa i wstawić do lodówki na dobę.
  2. Piekarnik nagrzać do 220 st.C.
  3. Włożyć mięso do worka do pieczenia i wstawić do piekarnika.
  4. Piec 15 min. w temp 220 st.C, po czym zmniejszyć temperaturę do 200st C i piec jeszcze 50 min.
Smacznego :)

3 komentarze:

  1. masz rację! idealnie by się nadał na kanapki..

    OdpowiedzUsuń
  2. :) Na kanapki, do sałatki, do obiadu :D No i bez konserwantów :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny przepis jakiego od dawna szukałem. Po upieczeniu kroję go w bloki 2-3 cm i podaję do ugotowanych ziemniaczków oraz ćwikły z chrzanem z Pińczowa :) Bardzo dobry dodatek do świeżego chleba, schab smaruję musztardą delikatesową (kielecką). Rozpływa się w ustach. Polecam.

    OdpowiedzUsuń

Print