wtorek, 10 września 2013

Pasta z łososiem

Szaleję za tą pastą. Zwykle robię ją z turkiem, ale z każdym innym serkiem kanapkowym będzie smakować dobrze. Lubię w niej to, że ma w sobie tyle koperku i specjalnie do tej sałatki wybieram potężne pęczki, a jak są drobne, to dodaję dwa. :-)



Składniki:
  • 200 g łososia wędzonego na zimno
  • 400 g serka (np.turek świeży "naturalny")
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta soli i pieprzu
  1. Łososia pokroić drobno i skropić sokiem z cytryny.
  2. Koperek umyć i posiekać drobno.
  3. Wszystkie składniki wymieszać.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. super pasta!! i robisz ją z takim łososiem kupowanym w plastrach, np firmy suempol, czy to o innego łososia chodzi??
    muszę wypróbować, bo wygląda bardzo apetycznie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, z najzwyklejszym wędzonym na zimno łososiem-paczkowanym (w plastrach), albo na wagę. :-)

    OdpowiedzUsuń

Print