Składniki:
- 2 szklanki zwykłych płatków owsianych,
- 1 szklanka mleka roślinnego,
- 2 jabłka
- 1 banan
- 1/3 szklanki (60 g) rodzynek,
- 1/2 szkl orzechów włoskich
- 1/2 szkl pestek słonecznika
- 1/2 szkl mielonych migdałów
- 1/2 szkl orzeszków ziemnych
- 3 łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki syropu z agawy lub miodu + 1 do polania
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 1 łyżeczka pasty waniliowej
- Niewielkie naczynie żaroodporne o wymiarach ok 20-30 wysmarować masłem.
- Jabłka i banana obrać ze skórki i zetrzeć na tarce.
- Orzechy posiekać.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przełożyć do formy i polać 1 łyżką syropeu (lub miodu).
- Piec w 180 st C ok 30-40 min
- Podawać z jogurtem greckim i miodem.
Smacznego!
przepyszna owsianka!
OdpowiedzUsuń