- 1/2 kg gotowanych buraczków
- 2 jajka
- garść rodzynek
- 2 szkl mąk pełnoziarnistych (u mnie 1 szkl mąki ryżowej i jedna żytniej)
- 1/3 szkl oleju (np.rzepakowy)
- 1/2 szkl mleka (w razie gdyby ciasto było zbyt gęste dodać więcej)
- 1/3 szkl gorzkiego kakaa
- 1/2 szkl cukru brązowego
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 2 łyżki nasion chia
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
niedziela, 7 sierpnia 2016
Muffinki buraczane
Zostały mi buraczki po barszczu, więc zdecydowałam się przetestować na nich nowy przepis na muffinki buraczane. Są niezbyt słodkie, ale wystarczająco słodkie by były smaczne. Są wystarczająco puszyste, ale nie kruche, więc spokojnie można je dać dziecku do ręki np. jako przekąskę po basenie. Gorąco polecam! :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Piękne buraczane motyle :)
OdpowiedzUsuń