Składniki:
- 1,5 l wody
- 0,5 kg ogórków
- 4 ziemniaki
- 3 marchewki
- 1 por
- 1 seler
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- koperek
- olej rzepakowy
- czarny pieprz
- liść laurowy
- sól i pieprz do smaku
- Cebulę, czosnek i pora obieramy, siekamy drobno i przesmażamy na oleju,
- Dodajemy obrane i pokrojone drobno warzywa, pieprz, liść, sól i pieprz (poza ogórkiem).
- Kiedy warzywa ugotują się do miękkości dodajemy starte na tarce o grubych oczkach ogórki, oraz posiekany koperek i gotujemy jeszcze 15 min.
- 1/3 zupy odlewamy, resztę miksujemy. Łączymy dwie części zupy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz