niedziela, 12 lutego 2017

Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i brzoskwinią

Jedna z moich ukochanych sałatek. Potrafię w trzy dni zjeść potężną misę pochłaniając ją na śniadanie i kolację. Nie jest dietetyczna, ale "who cares"? Jest w niej chrupkość pekinki, twardość i oleistość orzechów, słodycz rodzynek, soczystość owoców i lepka miękkość żółtego sera nadającego jej ostrości. Polecam!


Składniki na 6 dużych porcji:


  • 1/2 kapusty pekińskiej średniej wielkości
  • 1 puszka ananasa
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 małe jabłko
  • 1/2 szkl rodzynek
  • 1 szkl orzechów włoskich
  • 1 szkl pokrojonego drobno żółtego sera
  • 1/2 szkl majonezu
  • 1 łyżka miodu
  1. Wszystko posiekać wedle uznania i gustu estetycznego, wrzucić do michy, wymieszać solidnie. 
  2. Zajadać się z rozkoszą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print