środa, 4 kwietnia 2012

Grzane piwo

Zrobiłam eksperyment z pigwą. Uważam go za udany- wyszło odpowiednio słodkie, kwaskowe, z ciekawą nutą :)
P.S.Wiosno jeżeli to czytasz, wiedz, że tęsknimy i z chęcią byśmy się już na mrożone napoje przerzucili ;)




Składniki:

  • 500 ml ulubionego piwa
  • 1 czubata łyżka miodu
  • 2 łyżki soku z pigwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • szczypta cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta imbiru
  • 10 szt, goździków
  1. Wszystko razem powolutku podgrzewać na wolnym ogniu.
  2. Spożywać w dni kiedy leniwie wlekąc się z pracy do domu wiosna winna z uśmiechem otulać nas słońcem i aromatem kwitnących roślin, a uparcie jej się nie chce ;)

1 komentarz:

  1. 500 ml ulubionego piwa:) łomża <3 dziś robimy grzańca!

    OdpowiedzUsuń

Print